søndag 19. juni 2016

Rabarbrachutney

Rabrachutney er lurt å lage hvis du har mye rabarbra i hagen. Chutneyen holder seg helt til neste vår og er god til både ost, vilt, kylling, svin og fisk. Et glass chutney er også veldig hyggelig å gi bort i gave. Så du kan like gjerne lage dobbel eller trippel porsjon hvis du først går i gang.

Dette trenger du:
500 gram rabarbra
150 g rosiner
1,5 dl eplesidereddik (vanlig 7% hushodningseddik er også greit, eller hvitvinseddik)
3 dl sukker
2 ss frisk revet ingefær
1t s kanel
Frøene fra en halv vaniljestang eller en ts vaniljesukker
1 knivsodd chilipulver

Sånn gjør du:
Kutt rabarbraen i centimeterlange biter (det er i utgangspunktet ikke nødvendig å skrelle rabarbra, men de største/groveste stilkene bør kanskje skrelles). Ha alle ingrediensene i en kjele og kok forsiktig opp på svak varme. La småputre i 10 minutter og hell chutneyen over på syltetøyglass som er godt vasket og sterilisert i stekeovnen (minimum ti minutter i 100 graders ovn). Det skal fortsatt være litt biter i chutneyen, så ikke kok den for lenge eller rør for mye mens den koker.

Chutneyen kan også laget med fryst rabarbra.


Chevre med rabarbrachutney....mums!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Subscribe

Labels

Flickr